Σούνακ: Επαινεί τον βασιλιά Κάρολο για τις πρωτοβουλίες του

0
89

«Η Αυτού Μεγαλειότης εργάζεται για να βοηθήσει στην εξεύρεση πρακτικών λύσεων για την κλιματική αλλαγή», ανέφερε ο Σούνακ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ επαίνεσε σήμερα τον βασιλιά Κάρολο για τη διορατικότητά του όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σε δεξίωση που παρέθεσε ο μονάρχης σε πολιτικούς και επιχειρηματίες ενόψει της 27ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27).
Ο 73χρονος Κάρολος, ο οποίος έχει αναλάβει εδώ και χρόνια πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικά ζητήματα, δεν θα παραστεί ο ίδιος στην COP27 που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στην Αίγυπτο. Αντ’ αυτού παρέθεσε δεξίωση σε περίπου 200 προσκεκλημένους από διάφορες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή, Τζον Κέρι.

«Η Αυτού Μεγαλειότης εργάζεται για να βοηθήσει στην εξεύρεση πρακτικών λύσεων για την κλιματική αλλαγή και την απώλεια της βιοποικιλότητας εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, πολύ πριν από την COP1, πόσο μάλλον την COP27», ανέφερε ο Σούνακ, επαινώντας τη «διορατικότητα» του βασιλιά Καρόλου.
Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έκαναν γνωστό τον περασμένο μήνα ότι, κατόπιν διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση της (τότε πρωθυπουργού) Λιζ Τρας, αποφασίστηκε να μην παραστεί ο βασιλιάς Κάρολος στην προσεχή Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Υπενθυμίζεται πως το 2021 ο Κάρολος είχε εκφωνήσει ομιλία στην COP26 που φιλοξενήθηκε στη Γλασκώβη.

Χθες Πέμπτη, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε πως αν ο Σούνακ είχε αναλάβει την πρωθυπουργία νωρίτερα, ο βασιλιάς Κάρολος είναι πιθανό να μετέβαινε στην Αίγυπτο για την COP27.

Αρχικά ο Ρίσι Σούνακ είχε αποφασίσει να μην παραστεί στη διάσκεψη, προκειμένου να επικεντρωθεί σε ζητήματα που ταλανίζουν τη βρετανική οικονομία. Ωστόσο, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε, αποφάσισε να αναθεωρήσει και να ταξιδέψει τελικά στην Αίγυπτο.
«Όταν βλέπεις την πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας, είναι εύκολο να νιώθεις αποθαρρυμένος. Όμως θεωρώ ότι οι συμφωνίες που επιτύχαμε στη Γλασκώβη αποτελούν πηγή ελπίδας για τον κόσμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και τόνισε: «Αν δεν ενεργήσουμε σήμερα, θα διακινδυνεύσουμε να αφήσουμε αύριο μια πιο απελπιστική κληρονομιά στα παιδιά μας».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή