Ο Σπύρος Φωκάς λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατο της Ειρήνης Παππά είχε γράψει ένα γράμμα για την σπουδαία ηθοποιό.
Το φως της δημοσιότητας είδε ένα συγκινητικό γράμμα που έστειλε ο Σπύρος Φωκάς, λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατο της Ειρήνης Παππά, με παραλήπτη την σπουδαία ηθοποιό.
«Αγαπημένη μου, μεγάλη μας αδελφή. Τότε στην Ιταλία, θυμάσαι; Στην αγκαλιά σου κουρνιάζαμε όλοι εμείς οι μικροί μπροστά σου. Ένα θέατρο με το όνομά σου. Πολλά τα χειροκροτήματα. Δεν είμαστε εκεί. Ούτε εσύ, ούτε εγώ», έγραφε ο Σπύρος Φωκάς, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του Μega και η εκπομπή Mega Καλημέρα.
«Όμως, στην απεραντοσύνη του μυαλού μας ξέρουμε. Νιώθουμε. Έχουμε τη γεύση. Το άρωμα της τέχνης. Η βροντερή φωνή σου αντηχεί. Τα εκφραστικά σου μάτια τα βλέπω. Συγκινημένος. 22/7/2022. Αντίο, βασίλισσά μου», κατέληγε στο μήνυμά του ο ηθοποιός.
Το Σάββατο η κηδεία της Ειρήνης Παπά, η παράκληση της οικογένειας
Στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της μεγάλης ηθοποιού Ειρήνης Παπά, που πέθανε στα 96 της χρόνια, χθες Τετάρτη. Το Χιλιομόδι επιλέχθηκε καθώς είναι ο τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε η εκλιπούσα, ενώ είχε επιστρέψει εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον ιερό ναό του χωριού και η σορός της θα ταφεί στο κοιμητήριο, δίπλα στους αγαπημένους της γονείς. Η οικογένειά της παρακαλεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο ίδρυμα «Θεοτόκος» για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες ή στο Σπίτι του Ηθοποιού.
Η ζωή της Ειρήνης Παππά
Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1926 στο Χιλιομόδι Κορινθίας ως Ειρήνη Λελέκου.
Γεννήθηκε σε οικογένεια δασκάλων, όπως ο παππούς της, οι γονείς της και η θεία της που την επηρέασαν στη μόρφωσή της.Η μητέρα της Ελένη Λελέκου, από το γένος Πρεβεζάνου, ήταν δασκάλα, από την οποία είχε ακούσει πολλά παραμύθια και ιστορίες.
Ο πατέρας της Σταύρος Λελέκος ήταν καθηγητής κλασικού δράματος, υπήρξε διευθυντής στο σχολείο του Σοφικού Κορινθίας και την έμαθε να διαβάζει αρχαίους Έλληνες.
Οι γονείς της είχαν τέσσερα κορίτσια. Αδελφές της είναι η Ευαγγελία Λελέκου-Μανθοπούλου (1925-), ιατρός ακτινολόγος, πρώην διευθύντρια του νοσοκομείου Άγιος Σάββας και η λογοτέχνιδα και ποιήτρια Δέσποινα Λελέκου-Τατάκη (1926- 2009).
Ο προπάππος της Σταύρος Λελέκος, γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα, έγραψε το πρώτο συντακτικό της ελληνικής γλώσσας (1881), όπως και άλλα βιβλία για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι γονείς της είχαν αντιρρήσεις όταν στην εφηβεία της τους είπε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός.
Ανιψιός της ήταν ο σκηνοθέτης και σεναριογρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή