Στην κυκλοφορία το iOS 18 με οκτώ νέες λειτουργίες αλλά χωρίς Apple Intelligence

https://www.insomnia.gr/articles/apple/apple/apple-intelligence-oles-oi-nees-litourgies-texnitis-noimosinis-pou-erxontai-gia-iphone-kai-mac/Η αναβάθμιση στο iOS 18 είαι διαθέσιμη μέσω των Ρυθμίσεων, στην ενότητα Γενικά → Ενημέρωση λογισμικού, για όσους διαθέτουν iPhone XS ή νεότερο μοντέλο. Η νέα έκδοση του iOS φέρνει σημαντικές αλλαγές και νέες λειτουργίες που αναμένεται να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης των iPhone. Ας δούμε αναλυτικά τις κυριότερες νέες δυνατότητες:

Προσαρμόσιμη Αρχική Οθόνη:

Το iOS 18 επιτρέπει πλέον στους χρήστες να τοποθετούν τα εικονίδια των εφαρμογών οπουδήποτε στο πλέγμα της αρχικής οθόνης όπως μπορούν να κάνουν εδώ και χρόνια οι android χρήστες. Επιπλέον, προστίθενται νέες επιλογές προσαρμογής “Σκούρο” και “Απόχρωση” για τον επαναχρωματισμό των εικονιδίων. Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να μεγεθύνουν τα εικονίδια των εφαρμογών χωρίς τις ετικέτες κειμένου από κάτω.

Ανασχεδιασμένο Κέντρο Ελέγχου:

Το Κέντρο Ελέγχου έχει υποστεί σημαντικό ανασχεδιασμό στο iOS 18. Όπως και η αρχική οθόνη, είναι τώρα περισσότερο προσαρμόσιμο, επιτρέποντας στους χρήστες να αναδιατάξουν και να αλλάξουν το μέγεθος των στοιχείων ελέγχου σε πολλαπλές σελίδες. Η προσθήκη περισσότερων στοιχείων ελέγχου γίνεται εύκολα μέσω της νέας συλλογής ελέγχων.

Βελτιώσεις στο iMessage:

Το iMessage εμπλουτίζεται με μια σειρά από νέες λειτουργίες στο iOS 18. Οι χρήστες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε emoji ως αντίδραση Tapback, να εφαρμόζουν εφέ κειμένου όπως “Ανακίνηση” και “Έκρηξη”, να μορφοποιούν το κείμενο με επιλογές όπως έντονη γραφή και υπογράμμιση, να προγραμματίζουν την αποστολή μηνυμάτων για αργότερα, και να επωφελούνται από την υποστήριξη RCS για βελτιωμένη ανταλλαγή μηνυμάτων με Android συσκευές.

Ανασχεδιασμένη εφαρμογή Φωτογραφίες:

Σύμφωνα με την Apple, η εφαρμογή Φωτογραφίες έχει υποστεί τον μεγαλύτερο ανασχεδιασμό της στο iOS 18. Οι καρτέλες έχουν καταργηθεί υπέρ μιας ενιαίας διάταξης. Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, οδηγώντας την Apple να προσαρμόσει το σχεδιασμό της εφαρμογής κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμών του iOS 18.

Κλείδωμα εφαρμογών με Face ID:

Το iOS 18 εισάγει τη δυνατότητα κλειδώματος οποιασδήποτε εφαρμογής πίσω από το Face ID, το Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασης του iPhone για λόγους απορρήτου και ασφάλειας. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν πλέον να κρύψουν μια εφαρμογή, μεταφέροντάς την σε έναν κλειδωμένο φάκελο κρυφών εφαρμογών.

Passwords app:

Το iOS 18 περιλαμβάνει μια νέα εφαρμογή αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης που συγκεντρώνει πολλές λειτουργίες που προηγουμένως ήταν διαθέσιμες μέσω του iCloud Keychain στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Η εφαρμογή διευκολύνει τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης, passkeys, κωδικών ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και άλλων σχετικών στοιχείων.

Έλεγχος Περισπασμών:

Ενσωματωμένη στο Safari, η νέα λειτουργία Ελέγχου Περισπασμών (Distraction Control) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόκρυψη ορισμένων στοιχείων ιστοσελίδων, όπως φόρμες εγγραφής σε ενημερωτικά δελτία και προτροπές άδειας cookies. Ωστόσο, η Apple διευκρινίζει ότι η λειτουργία αυτή δεν έχει σχεδιαστεί ως πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων. Έτσι εάν αποκρύψετε ένα διαφημιστικό banner, θα γίνει ξανά ορατό όταν ανανεωθεί το περιεχόμενο της διαφήμισης.

Game Mode:

Το Game Mode που είδαμε αρχικά στο Mac, είναι πλέον διαθέσιμο και στο iPhone. Σύμφωνα με την Apple, η λειτουργία αυτή “ελαχιστοποιεί τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο για να διατηρήσει σταθερά υψηλούς ρυθμούς καρέ” κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, “μειώνει δραματικά” την καθυστέρηση ήχου με τα AirPods και καθιστά τα ασύρματα χειριστήρια παιχνιδιών “εξαιρετικά ανταποκρίσιμα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λειτουργίες Apple Intelligence δεν θα είναι διαθέσιμες με την αρχική έκδοση του iOS 18, αλλά αναμένονται να προστεθούν με το iOS 18.1 και μεταγενέστερες εκδόσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss