Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, σχολίαζαν πως οι αναφορές του στο θέμα των παρακολουθήσεων, στην ομιλία που έκανε στα Ανώγεια το βράδυ της Τετάρτης (31/8), δεν αποτελούσαν αιχμή προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, το βράδυ της Τετάρτης (31/8) ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο δήμος Ανωγείων στην Κρήτη, για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο θέατρο «Νίκος Ξυλούρης».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο θέμα των παρακολουθήσεων, με τις αναφορές του να «σηκώνουν» αρκετή συζήτηση καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που τις εξέλαβαν ως σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μάλιστα, υπήρξε και απάντηση από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου για το θέμα, ωστόσο, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν πως δεν υπήρξε η παραμικρή αιχμή προς την κυβέρνηση.
Οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή «καλούν άπαντες να διαβάσουν προσεκτικά τις αναφορές του κ. Καραμανλή ώστε να διαπιστώσουν πως δεν υπάρχει καμία αιχμή προς την κυβέρνηση», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά. Επιπροσθέτως, οι ίδιοι κύκλοι, τονίζουν με έμφαση πως «αυτό που ενδιαφέρει τον Κώστα Καραμανλή είναι να μη μείνει καμιά δηλητηριώδης σκιά πάνω από το Δημόσιο βίο» εξ ου και «είπε τα αυτονόητα».
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κ. Καραμανλής είπε πως «Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!».
«Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή