Τα AirPods Pro 2 μετατρέπονται σε ακουστικά βαρηκοΐας με την έγκριση του FDA

Η έγκριση αφορά μια ενημέρωση λογισμικού που θα μετατρέψει τα ακουστικά AirPods Pro 2 της Apple σε βοηθήματα ακοής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της απόφασης του FDA τον Οκτώβριο του 2022 να επιτρέψει την πώληση ακουστικών βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή. Η κίνηση αυτή έχει ανοίξει το δρόμο για μια νέα βιομηχανία πιο προσιτών συσκευών ακοής.

Η Michelle Tarver, εκπρόσωπος του FDA, τόνισε τη σημασία αυτής της έγκρισης, δηλώνοντας: “Η απώλεια ακοής αποτελεί σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς. Η σημερινή έγκριση κυκλοφορίας λογισμικού ακουστικών βαρηκοΐας χωρίς συνταγή σε ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο καταναλωτικό προϊόν ήχου είναι ένα ακόμη βήμα που προωθεί τη διαθεσιμότητα, την προσβασιμότητα και την αποδοχή της υποστήριξης ακοής για ενήλικες με αντιληπτή ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής.”

Η Apple ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “It’s Glowtime”, όπου παρουσιάστηκε το iPhone 16 και iPhone 16 Pro. Η εταιρεία ανέφερε ότι τα AirPods Pro 2 θα μπορούν να λειτουργήσουν ως ακουστικά βαρηκοΐας μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού, με την προϋπόθεση της έγκρισης από τον FDA, η οποία πλέον έχει δοθεί.

Η νέα λειτουργία θα είναι προσβάσιμη μέσω των ρυθμίσεων στο iOS 18 όταν είναι συνδεδεμένα τα AirPods Pro 2. Οι χρήστες θα πρέπει να υποβληθούν σε μια δοκιμή ακοής μέσω της εφαρμογής και να λάβουν αποτέλεσμα ήπιας έως μέτριας απώλειας ακοής για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τη νέα λειτουργία. Εναλλακτικά, μπορούν να ανεβάσουν αποτελέσματα εξετάσεων από γιατρό.

Η λειτουργία ακουστικού βαρηκοΐας λειτουργεί προσαρμόζοντας διαφορετικά επίπεδα συχνοτήτων, με στόχο την ενίσχυση βασικών ήχων, όπως η ανθρώπινη φωνή. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να βελτιώσουν την ακουστική τους εμπειρία σε διάφορα περιβάλλοντα.

Η έγκριση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να γίνουν τα βοηθήματα ακοής πιο προσιτά και λιγότερο “στιγματισμένα”. Με τη μετατροπή ενός δημοφιλούς καταναλωτικού προϊόντος σε ιατρική συσκευή, η Apple στοχεύει να κάνει την τεχνολογία υποβοήθησης της ακοής πιο προσιτή και αποδεκτή για ένα ευρύτερο κοινό.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η νέα λειτουργία δεν προορίζεται να αντικαταστήσει πλήρως τα παραδοσιακά ακουστικά βαρηκοΐας, ειδικά για άτομα με σοβαρή απώλεια ακοής. Αντ’ αυτού, στοχεύει να παρέχει μια εναλλακτική λύση για άτομα με ήπια έως μέτρια προβλήματα ακοής που μπορεί να μην έχουν αναζητήσει βοήθεια λόγω κόστους ή στίγματος.

Η ενσωμάτωση της λειτουργίας ακουστικού βαρηκοΐας στα AirPods Pro 2 είναι μια ακόμη περίπτωση που φανερώνει τη συνεχιζόμενη τάση σύγκλισης μεταξύ καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών και ιατρικών συσκευών. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, είναι πιθανό να δούμε περισσότερες τέτοιες καινοτομίες που θα γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ καθημερινών gadget και εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την Apple, η νέα λειτουργία ακουστικού βαρηκοΐας θα είναι διαθέσιμη μέσω ενημέρωσης λογισμικού για τους κατόχους των AirPods Pro 2 με την κυκλοφορία του iOS 18 στις 16 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss