Τα αντικαρκινικά οφέλη των μανιταριών

0
114

Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως μετά τα καρδιαγγειακά.

Σύμφωνα με νέα μελέτη Ούγγρων επιστημόνων, τα μανιτάρια έχουν ευεργετική δράση κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου και των βακτηρίων του πεπτικο.
Έχει αποδειχθεί ότι τα μανιτάρια μπορούν να αναστέλλουν την καρκινογένεση και τη μικροβιακή ανάπτυξη, κυρίως χάρη στους δευτερογενείς μεταβολίτες, όπως τις κινολόνες, τα στεροειδή, τα τερπένια, την ανθρακινόνη και τα παράγωγα βενζοϊκού οξέος.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή