Τα Apple Maps έρχονται και στους web browsers

Η νέα επιλογή παρέχει οδηγίες οδήγησης και πεζοπορίας για τους χρήστες, καθώς και αξιολογήσεις και κριτικές για περισσότερες πληροφορίες.

Οι Χάρτες της Apple για το web μοιάζουν πολύ με την εφαρμογή του iOS και iPadOS, αλλά δεν διαθέτουν όλες τις λειτουργίες που έχουν συνηθίσει οι χρήστες της Apple. Το περιβάλλον διαθέτει μια πιο απλή μορφή σε σχέση με την εφαρμογή, περιλαμβάνοντας τα επίπεδα εμφάνισης χαρτών Standard, Hybrid και Satellite.

Στις διαθέσιμες λειτουργίες περιλαμβάνονται ακόμα η γενική πλοήγηση στον χάρτη, οι οδηγοί προορισμών, οι πληροφορίες για τις επιχειρήσεις και η παραγγελία φαγητού ενώ ο μεγάλος τεχνολογικός κολοσσός έχει δηλώσει ότι θα προσθέσει και άλλες λειτουργίες τους επόμενους μήνες, όπως το εργαλείο Look Around.

Το ερώτημα παραμένει πάντως για το ποιος θα χρησιμοποιήσει τη διαδικτυακή έκδοση των Apple Maps, δεδομένου ότι κάθε υφιστάμενος χρήστης της Apple έχει ήδη πρόσβαση μέσω των συσκευών της εταιρείας. Στα iPhone και τους υπολογιστές Mac, η υπηρεσία έχει τη δική της ειδική εφαρμογή, οπότε το νέο λανσάρισμα μέσω web δεν φέρνει κάτι καινούριο όμως σε κάθε περίπτωση θα μπορέσει να ανταγωνιστεί καλύτερα το μεγάλο αντίπαλο, τα Google Maps.

Η διαθεσιμότητα των Apple Maps μέσω web σημαίνει ότι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου έχουν μια επιπλέον εναλλακτική πρόσβαση όπως και για άλλες ιστοσελίδες που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες χαρτογράφησης όπως το DuckDuckGo, κάτι που μπορεί να αποτελέσει μφαίνεται να είναι μια εξαιρετική διέξοδος για τους Χάρτες της Apple για να εξασφαλίσουν περαιτέρω επέκταση. Ένας άλλος διεκδικητής στην αγορά είναι το Ίδρυμα Overture Maps Foundation, το οποίο υποστηρίζεται από την Amazon, τη Meta και τη Microsoft, το οποίο έχει ξεκινήσει την πρώτη δημόσια πλατφόρμα χαρτογράφησης, δίνοντας στους προγραμματιστές δωρεάν πρόσβαση σε πληροφορίες χαρτογράφησης για τις εφαρμογές τους.

Το Apple Maps για το διαδίκτυο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στα αγγλικά, συμβατό με το Safari και το Chrome στο iPad και το Mac, καθώς και με το Chrome και τον Edge στους υπολογιστές Windows. Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη για πολλές περισσότερες γλώσσες, προγράμματα περιήγησης και άλλες πλατφόρμες.

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη τώρα στη διεύθυνση beta.maps.apple.com.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss