Τι σημαίνει για την Ελλάδα η έξοδος από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτειας

0
76

Η Ελλάδα πλέον θα μπορεί να ασκεί ελεύθερα την οικονομική της πολιτική, με προτεραιότητες που θα προσδιορίζονται μόνο από την εκάστοτε κυβέρνηση και όχι από τις Βρυξέλλες

Σε νέα εποχή εισέρχεται η ελληνική οικονομία, μετά από 12 χρόνια αυστηρής επιτήρησης από τους θεσμούς και πλέον η Ελλάδα σταματάει να είναι η εξαίρεση της Ευρώπης. Η πολυαναμενόμενη έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας που ανακοινώθηκε σήμερα και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, φέρει το οριστικό τέλος της εποχής των μνημονίων.
Η Ελλάδα θα μπορεί να ασκεί ελεύθερα την οικονομική της πολιτική, με προτεραιότητες που θα προσδιορίζονται μόνο από την εκάστοτε κυβέρνηση και όχι από τις Βρυξέλλες, ενώ πλέον γίνεται ορατή η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας -στην οποία έχει αναφερθεί εκτενώς κατά το παρελθόν ο πρωθυπουργός για την σημαντικότητα της-, εντός του 2023 ή και νωρίτερα.

Πλέον, η οικονομική πολιτική θα επικεντρώνεται στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου μέσω της αύξησης του ΑΕΠ και των εσόδων με μόνιμο χαρακτήρα, από τον οποία θα χρηματοδοτούνται τα μέτρα στήριξης των πολιτών, όπως Fuel Pass, Power Pass, μείωση ΕΝΦΙΑ και άλλες φοροελαφρύνσεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ιστορική ημέρα, για μία μακρά περίοδο που έφερε πόνο στους πολίτες, καθήλωση στην οικονομία και διχασ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή