Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να προγραμματίσετε το μενού όλης της εβδομάδας… πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Έτσι κάθε μέρα θα σας προσφέρουμε και μια συνταγή για να σας βοηθήσουμε.
Μ. Τετάρτη
Ρεβιθάδα
…με τομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο. Μία πιο υγιεινή εκδοχή που θα σας χαρίσει φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα! Συνδυάστε το με μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας και να λάβετε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.
Υλικά για 6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
30 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
80 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ
60 γρ. ντομάτα κονκασέ
800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
400 γρ. ζωμό κοτόπουλου
15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
20 γρ. χυμό λάιμ
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά.
-
Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
-
Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρεβιθάδα.
-
Τέλος αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ.