Τι θα μαγειρέψετε τη Μ. Εβδομάδα;

0
64

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να προγραμματίσετε το μενού όλης της εβδομάδας… πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Έτσι κάθε μέρα θα σας προσφέρουμε και μια συνταγή για να σας βοηθήσουμε.

Μ. Πέμπτη

Γαριδομακαρονάδα
Ποιος δεν αγαπάει τα ζυμαρικά; Φυσικά κι έχουν θέση σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο, πόσο μάλλον στην περίοδο της νηστείας. Για τη Μ. Πέμπτη σας προτείνουμε να τα φτιάξετε μαζί με γαρίδες, που αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης B12 και σεληνίου.

Υλικά για 3 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες περίπου καθαρισμένες μικρές γαρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κανονικές ντομάτες τριμμένες (περίπου 450 ml ήταν στο multi ο
    πολτός)
  • ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας ούζο ή 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 300 γραμμάρια μακαρόνια λεπτά
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές
    ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφού ετοιμάσουμε τις γαρίδες, κόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και το σκόρδο στην
    κατσαρόλα μας.
  2. Σβήνουμε με το ποτό και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.
  3. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει τα υγρά της και προσθέτουμε το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
  4. Βάζουμε και λίγο από το …γαριδόζουμο (2-3 κουταλιές) και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και τις γαρίδες.
  5. Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά και κατεβάζουμε από το μάτι τη σάλτσα μας.
  6. Βράζουμε τα μακαρόνια στο ζωμό που έχουμε κρατήσει από τις γαρίδες αφού συμπληρώσουμε με κατάλληλη ποσότητα νερό μέσα στο οποίο βάζουμε μια κουταλιά λάδι και λίγο αλάτι , να μείνουν al dente.
  7. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με την άλλη κουταλιά του λαδιού.
  8. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη μισή από τη σάλτα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε τα μακαρόνια βάζοντας 2-3 κουταλιές από την υπόλοιπη σάλτσα σε κάθε πιάτο και αν δεν νηστεύουμε λίγο τριμμένο τυρί