Οι έρευνες δείχνουν ότι η ποσότητα τροφής που καταναλώνουμε στα γεύματα, πολλές φορές ρυθμίζεται υποσυνείδητα.
Το μέγεθος και το χρώμα του πιάτου που χρησιμοποιούμε, είναι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ποσότητα φαγητού που τρώμε.
Έχει βρεθεί για παράδειγμα, ότι η κατανάλωση φαγητού σε κόκκινο πιάτο, αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής.
Ο καθηγητής Τσαρλς Σπενς, πειραματικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2018 με τίτλο «Γαστροφυσική: Η Νέα Επιστήμη της Διατροφής», ότι το χρώμα του πιάτου ξεγελάει τον εγκέφαλο ώστε να καταναλώνουμε μικρότερα γεύματα.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr