Μια παραδοσιακή Κυπριακή συνταγή με πλιγούρι
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό άπαχο
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 2 κ.σ. κόλιανδρο ξηρό (κοπανισμένο)
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη μαρινάδα (κρασί με κόλιανδρο) να φουσκώσει από το βράδυ.
Το βγάζουμε από τη μαρινάδα και το στραγγίζουμε (κρατάμε το ζουμί που μένει από την μαρινάδα).
Βάζουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρέας. Το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά γυρίζοντας το κάθε τόσο, και αφού ροδοκοκκινίσει το σβήνουμε με το κρασί και τον κόλιανδρο της μαρινάδας.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό (ίσα ίσα που να καλύψει τα αφέλια) και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρονται με πουργούρι (πλιγούρι).