Κολοκυθόσουπα

0
28
μα ζεστή θρεπτική επιλογή για τις κρύες μέρες

Και κρύο και μέρες μετά τις γιορτές και όλοι να θέλουμε να φάμε κάτι ζεστό αλλά ταυτόχρονα χωρίς πολλές θερμίδες. Κολοκυθόσουπα. Η σταθερή αξία.

Υλικά

  • 1 κολοκύθα, περίπου 1 ½ κιλό
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • ½ κουταλάκι γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα, τζιντζερ
  • Μια κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια την κολοκύθα και τα άλλα λαχανικά.

Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα και ανακατεύουμε μια φορά στη μέση του ψησίματος.

Αφού ψηθούν καλά τα λαχανικά μας, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κύμινο και δυο γεμάτους βραστήρες νερό.

Βράζουμε για δέκα λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Αφήνουμε να παγώσει λίγο και χτυπάμε τη σούπα με το ράβδο-μπλέντερ ώστε να γίνει αυτό που λέμε βελουτέ. Δοκιμάζουμε για αλάτι και η σούπα μας είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα πάπρικα για το χρώμα.

Καλή επιτυχία!

Πηγή