Μουσταλευριά

0
51

Το αγαπημένο μας φθινοπωρινό επιδόρπιο.

Υλικά

  • 6 ποτήρια νερού μούστο
  • 1 ποτήρι νερού αλεύρι
  • Κανέλα
  • Καρύδια ή /και σουσάμι

Εκτέλεση

Αν ο μούστος δεν είναι κομμένος και καθαρισμένος, τότε αυτή είναι η πρώτη δουλειά που πρέπει να γίνει.

Βράστε τον μούστο με μια κουταλιά στάχτη ή ασπρόχωμα και αφαιρέστε όλα τα περιττά σώματα (που συνήθως είναι κουκούτσια και αφρός) με μια κουτάλα. Αν αγοράσετε το μούστο με την ένδειξη “για μουσταλευριά ή για μουστοκούλουρα”, τότε είναι ήδη έτοιμος και δεν χρειάζεται καμία προεργασία.

Διαλύουμε το αλεύρι στο μούστο και το ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς και προσεκτικά ώστε να μην σβολιάσει. Κατόπιν το βάζουμε στην φωτιά για να πάρει βράση, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μην μας κολλήσει. Η διαδικασία βρασμού είναι ίδια με αυτή της κρέμας. Μόλις δέσει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και την σερβίρουμε σε πιάτα ή σε μπολ πασπαλίζοντας με κανέλα, ψιλοκομμένο καρύδι και σουσάμι.

Καλή επιτυχία!!!

Πηγή