Ο Κώστας μπορεί να πάρει δαχτυλίδι πρωταθλητή νωρίτερα από τον Γιάννη!

allstarbasket.gr

Οι Λος Άντζελες Λέικερς βρίσκονται μετά από δέκα χρόνια σε τελικούς ΝΒΑ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο το πανηγύρισε δεόντως! Οι Αμερικανοί… το προχώρησαν, γράφοντας ότι μπορεί να πάρει δαχτυλίδι πρωταθλητή ΝΒΑ, πριν από τον Γιάννη!

Μέλος των Λος Άντζελες Λέικερς, ο Κώστας Αντετοκούνμπο πανηγύρισε τη νίκη τους στο Game 5 των Τελικών της Δύσης στο ΝΒΑ, επί των Ντένβερ Νάγκετς στο Ορλάντο.

Είναι χαρακτηριστικό το tweet που έκανε μετά τον αγώνα:

O 22χρονος Κώστας Αντετοκούνμπο έπαιξε φέτος πέντε αγώνες με τους Λέικερς στην κανονική περίοδο, αλλά στα playoffs δεν κατέγραψε συμμετοχή.

Έπαιξε πολύ περισότερο στη θυγατρική των Λέικερς στην G League, Σάουθ Μπέι, όπου σε 38 αγώνες είχε μέσο όρο 14,1 πόντους, 7,8 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1,3 blocks.

Ασφαλώς και δικαιούται δαχτυλίδι Πρωταθλητή, εάν οι Λέικερς κερδίσουν το Πρωτάθλημα, γεγονός που σχολιάζουν από τα ξημερώματα οι Αμερικανοί… λόγω του αδελφού του!

Διότι ο Κώστας έχει τη δυνατότητα να πάρει δαχτυλίδι ΝΒΑ νωρίτερα από τον back to back MVP αδελφό του, Γιάννη, των Μιλγουόκι Μπακς!

Όσο για τους Έλληνες που έχουν παίξει τελικούς, ή έχουν κατακτήσει τίτλο στο ΝΒΑ:

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι ο μοναδικός που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και βρίσκεται σε ομάδα που θα παίξει σε τελικούς. Ανεξάρτητα από το εάν -λογικά- δεν θα αγωνιστεί, όπως σε όλη την postseason.

Ο πρώτος ελληνικής καταγωγής με παρουσία σε τελικούς και δύο δαχτυλίδια (1957, 1959) στο ΝΒΑ, ήταν ο Λου Τσιορόπουλος με τους Μπόστον Σέλτικς.

Ο επόμενος, είναι ο Κερτ Ράμπις, ή Κυριάκος Ραμπίδης, Κυπελλούχος Ελλάδας το 1981 με την ΑΕΚ.

Μετά την ΑΕΚ πήγε στους Λέικερς και κατέκτησε τέσσερις τίτλους (1982, 1985, 1987, 1988), ενώ ως assistant coach στους Λέικερς πήρε δύο ακόμα, το 2002 και το 2009!

Ελληνικό διαβατήριο είχε ο Σλοβένος Ράσο -Ράντοσλαβ- Νεστέροβιτς -Μακρής, όπως ήταν το ελληνικό επίθετό του, πρωταθλητής με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ενώ ο Πέτζα -Πρέντραγκ- Στογιάκοβιτς, με το ελληνικό επίθετο, Κίνης, κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2011 με τους Ντάλας Μάβερικς.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss