Αν είσαι λάτρης των burger, αυτό το άρθρο είναι φτιαγμένο για σένα! Σήμερα θα σου δείξω πώς να φτιάξεις μια πρωτότυπη συνταγή για καρβέλι cheeseburger. Αν και ακούγεται πολύπλοκο, πίστεψέ με, θα μάθεις την τεχνική παρακάτω και θα καταφέρεις να εντυπωσιάσεις τους πάντες.
Είναι μία από τις πιο εκπληκτικές σε γεύση συνταγές και το ακόμη καλύτερο είναι ότι από ένα καρβέλι μπορούν να φάνε cheeseburger περισσότερα άτομα! Αντί να φτιάχνεις 4 ξεχωριστά burgers, έχεις ένα που φτάνει για όλους!
Πώς να φτιάξεις cheeseburger σε ψωμί!
Υλικά:
- 600γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- μισό ξερό κρεμμύδι
- 1,5 κγ αλάτι
- πιπέρι
- 1κγ ξερή ρίγανη
- 1κγ ξερό θυμάρι
- 1κσ ελαιόλαδο
- 1 στρογγυλό καρβέλι ψωμί (του ενός κιλού)
- 1 ντομάτα
- μουστάρδα-κέτσαπ (ή όποια άλλη αλοιφή προτιμάς)
- 40γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 40γρ βούτυρο
- 500ml ζεστό γάλα
- 180γρ τριμμένο τσένταρ
- 1κγ έξτρα αλάτι
- 20γρ έ ξτρα τριμμένο τσένταρ
Εκτέλεση:
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τον κιμά, τη μιάμιση κγ αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι.
Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς γκρι μπεζ χρώμα. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Δες επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμα πατατοπιτάκια με φέτα!
Έπειτα ρίχνουμε στο μπολ με τον κιμά το κρεμμύδι και τη 1κσ ελαιόλαδο και, φορώντας ένα γάντι, ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος στο μέγεθος του καρβελιού που αγοράσαμε, απλώνοντάς το καλά, ώστε η επιφάνεια να είναι λεία και να ψηθεί ομοιόμορφα. Το ψήνουμε για 20 λεπτά.
Το πιο νόστιμο καρβέλι burger!
Δες επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμο σπιτικό γύρο!
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνουμε μετά μέσα το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό γάλα σε δόσεις, ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να μην έχει “κόμπους”. Ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τα 180 γρ τριμμένου τσένταρ σε δόσεις, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθεί πλήρως με το μείγμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι.
Παίρνουμε το στρογγυλό μας καρβέλι και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε πλαγίως στη μέση, από τη μία άκρη στην άλλη δηλαδή, διαπερνώντας το. Από το κάτω μέρος του ψωμιού αφαιρούμε όλη την ψίχα με το χέρι.
Δες επίσης: 5 Συνοδευτικά που μπορείς να κεράσεις με λευκό κρασί!
Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το μέρος αυτό του ψωμιού και ρίχνουμε μέσα στον χώρο που σχηματίσαμε μουστάρδα ή/και κέτσαπ. Από πάνω βάζουμε το κρέας που ψήσαμε νωρίτερα, φροντίζοντας να μπει καλά μέσα στη “θήκη” ψωμιού.
Ρίχνουμε πάνω από το κρέας το μισό από το μείγμα που φτιάξαμε στο κατσαρολάκι, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα. Από πάνω βάζουμε την ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες. Βάζουμε, έπειτα τη δεύτερη στρώση από το μείγμα βουτύρου που φτιάξαμε.
Δες επίσης: Πανεύκολη συνταγή για σπιτική γκρανόλα σε 20 λεπτά!
Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το έξτρα τριμμένο τσένταρ και τοποθετούμε ξανά στον φούρνο για 20 λεπτά.
Έτοιμο! Κάθε κομμάτι είναι και ένας μικρός παράδεισος!Απόλαυσέ το!
Αν θέλεις να έχεις και οπτική επαφή με τη διαδικασία, μπορείς να δεις το παρακάτω βίντεο: